Gibraltar bezoeken

Aangezien Gibraltar voor de meeste Nederlandse toeristen niet heel hoog op hun verlanglijstje staat, worden er vanuit Nederland zo goed als geen reizen naar Gibraltar aangeboden. Wel worden er vanuit de omliggende plaatsen en streken in Andalusië, de Costa del Sol en Sevilla behoorlijk wat dagtochten en excursies naar Gibraltar aangeboden. Het is natuurlijk ook mogelijk om met eigen vervoer of huurauto naar Gibraltar af te reizen. Het voordeel van een georganiseerde excursie is wel dat je binnen een dag zo goed als alle highlights en bezienswaardigheden van Gibraltar te zien krijgt. Bij alle excursies naar Gibraltar zit een bezoek aan de Rots van Gibraltar bijna altijd inbegrepen.

Winkelen

Een van de belangrijkste redenen om Gibraltar te bezoeken zijn de lage prijzen. Er wordt in het Britse overzees gebied bijna geen BTW geheven en de import- en exportbelasting is er absurd laag. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van alcohol, tabak en benzine er erg laag is. Veel Spanjaarden komen zelfs alleen even de grens over om er te tanken. Aan de Main Street van Gibraltar kom je een aantal van de bekendste Engelse winkelketens zoals Mark and Spencers tegen. Ben je van plan om te gaan winkelen in Gibraltar dan doe je er verstandig aan om met ponden te betalen of met je pinpas. De wisselkoers die gehanteerd wordt in winkels als je met euro’s betaald is niet gunstig. Houdt er wel rekening mee dat als je van plan bent om dure electronica of juwelen te kopen je verplicht bent dit aan te geven bij de douane.

Bezoek vanuit Malaga

Vanuit Malaga worden er meerdere keren per week dagtochten georganiseerd naar Gibraltar. Deze dagtochten zijn inclusief het vervoer naar Gibraltar, de entree van de verschillende bezienswaardigheden en een stadswandeling door het centrum van Gibraltar. Al met al zal deze excursie waarbij je met alle highlights van Gibraltar kennis zal maken ongeveer tien uur in beslag nemen. De excursie start en eindigt bij Avenida de la Constitución 5 in Sevilla.

Boek deze excursie online bij Tiqets

Bezoek vanaf de Costa del Sol

Vanuit Malaga, Torremolinos, Marbella, Estepona en andere steden en plaatsen aan de Costa del Sol worden er iedere dag mits er voldoende animo is excursies naar Gibraltar georganiseerd. Vanaf de verschillende opstappunten word je met een bus of minibus naar Gibraltar gebracht. Je hebt verschillende tours, bij sommige is een bezoek aan de grot van Saint Michael inbegrepen en bij andere is het alleen het vervoer van en naar Gibraltar. Dit is wel de makkelijkste manier om in Gibraltar te komen als niet over eigen vervoer beschikt tijdens je vakantie aan de Costa del Sol. De excursie zal alles bij elkaar, afhankelijk van de plaats waar je opstapt ongeveer 10 tot 11 uur in beslag nemen.

Boek je excursie online bij Get Your Guide

Eten en drinken

In Gibraltar wordt volgens de Britse traditie gekookt en gedronken. Overal in Gibraltar kom je pubs tegen waar ze “pints” verkopen van Engelse of schotse brouwers. Het bier wordt geserveerd zoals je dat mag verwachten in Engeland, tot de rand gevuld. In het centrum, maar ook daarbuiten kom je zaakjes tegen waar je Fish & chips kunt krijgen, hoe Brits wil je het hebben. Natuurlijk zijn er in Gibraltar genoeg restaurants en eettentjes te vinden waar je meer lokale dingen kunt, maar dat kun je overal al in Andalusië.

Natuurlijk is er door de eeuwenlang kruisbesmetting van de Spaanse en de Britse eetgewoontes ontstaan, tel daarbij de vele Joden, Maltezen en Portugezen op die al eeuwen op dit schiereiland wonen en je krijgt een hele diverse keuken. Enkele gerechten die typisch zijn voor Gibraltar zijn Rosto, Fidoes al Horno(beide pasta gerechten), Rolitos (rundvlees met kruiden en broodkruim gestoofd in wijn) en Profiterole (een soort van soesje).

Overnachten

Het merendeel van de toeristen die een bezoek brengt aan Gibraltar zal er niet de nacht doorbrengen. Het zijn voornamelijk dagjesmensen die in Gibraltar rondlopen. De toeristen die langere periode in Gibraltar doorbrengen zijn over het algemeen Britse toeristen die in “eigen” land op vakantie gaan. Toch zijn er alles bij elkaar bij veertig hotels, studio’s b&b’s en motels in Gibraltar te vinden. De mooiste en meest ludieke locatie om de nacht door te brengen in Gibraltar is op de Sunborn Gibraltar. Dit vijfsterren-botel is voorzien van alle luxe, inclusief een infinity pool, een casino en een restaurant. Het grootste voordeel is dat deze net iets buiten het drukke centrum in de haven ligt en je dus in alle rust van je verblijf in Gibraltar kunt genieten. Wil je liever niet op een boot slapen dan is het Rock Hotel een goede optie. Dit monumentale hotel is gebouwd halverwege de Rots van Gibraltar en heeft een prachtig uitzicht op de botanische tuin van Gibraltar.

Wil je zeker weten dat je online de beste prijs betaald voor je hotel vergelijk dan de verschillende kamerprijzen op trivago.nl

Stadstours

Er worden in Gibraltar verschillende stadswandelingen en tours aangeboden. Wil je er nu zeker van zijn dat je aan kunt sluiten bij een van deze tours dan kun je het beste vooraf op internet je plaats reserveren. Twee van de populairste tours in Gibraltar zijn:

Rots van Gibraltar historical tours

Tijdens deze wandeling met Engelstalige gids word je meegenomen langs de vuurtoren van Gibraltar, Europa Point, verken je verschillende grotten en zal je berberapen van dichtbij zien. Natuurlijk bezoek je verschillende uitzichtpunten op de Rots van Gibraltar en sluit je de tour op de rots af met een bezoek aan het Moorse kasteel.

Lees hier alles over deze stadswandeling

Gibraltar Tweede Wereldoorlog en Fortress Tour

Bij deze tour kom je langs de verschillende monumenten uit de Tweede Wereldoorlog, bezoek je O’ Harra’s Battery en kun je natuurlijk genieten van het fantastische uitzicht bovenop de rots. Hier maak je kennis met de beroemde berberapen voordat je uiteindelijk ondergronds gaat en de vele tunnels in de rots gaat verkennen. De twee uur durende rondleiding wordt afgesloten in het Moorse kasteel.

Lees hier alles over deze stadswandeling in Gibraltar